Lachen Kind

SIRE: ‘Wees allemaal wat liever voor elkaar!’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Georgia Oost
Georgia
Oost

Zeg jij altijd ‘hallo’ en ‘dankjewel’ tegen de meneer of mevrouw achter de kassa? En denk je twee keer na voordat je iets gemeens tegen iemand zegt op het internet? Nou, niet iedereen doet dat. En daarom vindt SIRE het belangrijk dat mensen hier meer op gaan letten.

We mogen allemaal wel wat aardiger tegen elkaar zijn, vindt SIRE. Het gebeurt nog te vaak dat mensen ruzie met elkaar maken op social media, of onaardig zijn in het verkeer. De stichting is daarom de campagne #doeslief gestart, om Nederland een beetje mooier en liever te maken.

Onaardig gedrag

Voordat de stichting de campagne startte, hebben ze onderzocht hoe vaak Nederlanders onaardig tegen elkaar zijn. Zo blijkt dat vorig jaar 72% van mensen die in het verkeer werken regelmatig een middelvinger kreeg. Ook is het zo dat 37% van de mensen die in het openbaar vervoer werken, wel eens wordt gepest door andere mensen.

Campagne

SIRE vraagt wel vaker aandacht voor onderwerpen, zoals pesten op internet of voedselverspilling. Deze keer wil de stichting mensen op internet meer aanspreken, daarom gaan ze op donderdag 7 maart een hele dag lang reageren op mensen die onaardig tegen elkaar zijn op social media, met de hashtag #doeslief.

Anderen lazen ook: Eerste hulp bij vrolijk vloeken, 3 tips.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps