Sire wil jongens 'echt weer jongens' laten zijn

SIRE: 'Jongens moeten druk en stoer kunnen doen'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

Jongens en meisjes zijn gelijk, maar niet hetzelfde. Jongens leren bijvoorbeeld anders dan meisjes! Daar moet meer aandacht voor komen, vindt SIRE. Die stichting is daarom een campagne begonnen om 'jongens weer jongens te laten zijn'.

'Blijf toch eens op je stoel zitten!' Dikke kans dat jouw juf of meester dat weleens gezegd heeft als je zat te wiebelen. Rustig en stil in de klas zitten kan soms lastig zijn. Zeker voor jongens. Die zouden, voor hetzelfde gedrag, ook nog eens drie keer vaker op hun kop krijgen dan meisjes. Kunnen ze daar wat aan doen?

Niet altijd, denken wetenschappers. Jongens hebben nu eenmaal ander gedrag dan meisjes, stellen zij. Zij leren juist door dingen te ontdekken, te experimenteren en risico's te nemen.

Campagne

Met een campagne wil SIRE daar aandacht aan geven. De stichting vraagt vaker aandacht voor onderwerpen, zoals pesten op internet of voedselverspilling.

Ruimte

In de campagnevideo zijn jongens aan het rennen, springen, boomklimmen en vuur stoken. Allemaal stoere dingen volgens SIRE. Leraren en ouders moeten jongens de ruimte geven om dat soort dingen te doen, is de boodschap.

Op die boodschap is ook kritiek. Sommige mensen vragen zich af of een campagne juist op die verschillen moet ingaan. Want wat als jongens nu niet stoer of druk willen doen? En meisjes die in bomen willen klimmen, kan dat ook? Dáár is dan (nog) geen campagne voor.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Wat vind jij van douchen in je onderbroek? of Suske en Wiske in een nieuw jasje gestoken.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen Vraagtzichaf

iedereen is anders dus dit klopt niet helemaal.
Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps