Beeld ANP

Skateboard voor schildpad Helmuth

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Schildpad Helmuth (24) uit de dierentuin in het Duitse Gelsenkirchen kan dankzij een op maat gebouwd skateboard onder zijn buik weer lopen. Of eigenlijk: rijden.

Sporenschildpad Helmuth van 108 kilo had last van zijn schouder en kwam daardoor bijna niet meer vooruit. Maar sinds deze week loopt zijn leven weer op rolletjes. Letterlijk, want hij heeft nu een skateboard onder zijn buik waarmee hij weer pijnloos door zijn verblijft kan racen.

Het speciale skateboard is bedacht door een orthopeed (een bottendokter) uit de buurt. Hij had over Helmuth en zijn zere schouder gelezen en bedacht samen met een dierenarts een schildpadskateboard, waar ze de afgelopen drie weken aan werkten. Eerder hadden ze het al geprobeerd met een houten plank met wieltjes, maar daar kon Helmuth niet zoveel mee.

Beeld ANP
Deze keer maakten een gipsafdruk van Helmuths buikschild en maakten daarna een kunststof schaal waar de schildpad precies in past. Daaronder zitten vier wieltjes. Gisteren mocht Helmuth zijn nieuwe board testen. Volgens zijn verzorgers vond hij het meteen geweldig en sprintte hij meteen naar zijn voerbak met sla en courgette.


 

Anderen lazen ook: Koude schildpadden gered in Texas.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook