Foto: AFP

Skelet van T. Rex te koop

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Stel je voor: een gigantisch skelet van een echte dino in je tuin! Binnenkort komt die droom uit voor een gelukkige koper. Op een veiling wordt dan het skelet van T. Rex Stan verkocht. 

Al moet je flink wat geld hebben om het skelet van de dino te kunnen kopen. Het veilinghuis verwacht namelijk dat de dino tussen de zes en acht miljoen dollar zal opleveren. Ook moet de koper geen klein huisje hebben. Het skelet is bijna vier meter hoog en twaalf meter lang! 

188 botten

Het skelet van de T. Rex werd in 1987 gevonden. Hij werd vernoemd naar zijn vinder Stan Sacrison. Jaren waren onderzoekers bezig om het skelet met 188 botten te herstellen. Het duurde wel 30.000 uur!

Recordbedrag

Voorlopig wordt de dino tentoongesteld in het veilinghuis in New York. Experts denken dat de T-rex een recordbedrag kan opleveren. Het vorige record werd in 1997 gehaald. Dino Sue werd toen verkocht voor wel 8,4 miljoen dollar! Of Stan dat ook gaat halen, is nog even afwachten.

Anderen lazen ook: Eerste zwemmende dino ontdekt. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik wil hem kopen Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Blij

Ik ben slim over dinosaurussen leuken dieren

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.