Skip (midden) met twee vrienden uit zijn dansgroep ©Witfilm

Skip (14): 'Ik wachtte tot het pesten voorbij was'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Skip (14) doet niets liever dan dansen. Maar juist daarmee wordt hij gepest. Jongens van school vinden dat het voor meisjes is. In de docu Skip laat hij zien hoe mis zij het hebben. 

‘Sinds mijn zesde zit ik op ballet. Ook doe ik aan hiphop’, vertelt Skip. ‘Ik houd heel erg van de bewegingen en de muziek.’ Maar jongens op zijn basisschool dachten daar anders over en scholden hem uit. ‘Daar deed ik niets tegen. Ik wachtte tot het voorbij was, maar het maakte me wel verdrietig en boos.’ Zo verdrietig dat Skip besloot te stoppen. ‘Ik ging op voetbal en kickboksen. Dat hielp: het pesten stopte. Maar ik vond voetbal saai en miste het dansen heel erg. Na een maand ben ik stiekem weer begonnen.’

Skip in actie ©Witfilm

Niet meer liegen

Met deze documentaire komt Skip ervoor uit dat hij weer danst. Daar wil hij niet langer over liegen. ‘Mijn dansgroep accepteert me. En ook bij wedstrijden wordt er positief gereageerd. Dat is chill.’ Bang dat hij opnieuw gepest gaat worden, is hij niet. ‘Dat is dan hun probleem’, zegt Skip rustig. Want zonder dansen kan hij niet. Later wil hij dan ook zijn eigen dansschool beginnen en lesgeven aan anderen. ‘Ik hoop dat door deze documentaire meer jongens gaan dansen. Want weet je, mensen die speciale dingen doen, die komen het verst.’

Kids & Docs: Skip is zondag 9 december om 19.25 uur te zien bij de NTR op NPO 3

Anderen lazen ook: Nora (12): 'Pesten kan bij iedereen gebeuren'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat goed van jou Skip! Mensen zoals jij mogen erg trots op zichzelf zijn. Ga zo door en ik hoop dat je heel ver komt met je dansdroom!

IK VIND HET NIET KUNNEN DAT HIJ GEPEST WORDT, WANT DANSEN IS VOOR IEDEREEN.

@redactie. Willen jullie ALSJEBLIEFT een kijkwijzer toepassen op thema's zoals dit? Mijn kids vinden het een belangrijk onderwerp, maar in Skip komt taal voor waaraan mijn kinderen gelukkig nog noet gewend zijn.
Hartelijke groet,
Schelte van Meerveld

Ik vind dat hij niet gepest moet worden want op mijn school zitten ook jongens die aan ballet doen
Vraagtzichaf

Mijn neef doet ook aan dansen en hij kan het echt goed ik vind dat het voor meisjes en jongens is!!! Duimomhoog

Ik zou hetzelfde doen als skip! gewoon mijn dromen achterna gaan en nooit {Echt NOOIT!} opgeven Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.