Foto: Justin Nicholas
Rubriek: extreem overnachten

Slapen in de diepte

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Geen zin in wéér een zomer in de tent of caravan? En heb je al die doorsnee hotels en huisjes wel gezien? In deze vakantierubriek bespreken we vier extreme logeeropties. Deze week gaan we de diepte in.

Conrad Hotel, The Muraka

Waar: Malediven
In: Indische Oceaan
Prijs: 50.000 euro
Te doen: vissen kijken, zwemmen, luieren.

Altijd al eens onder water willen slapen? Op de eilandengroep Malediven vind je een heus onderwaterhotel. Een deel van dit super-de-luxe resort ligt op zo’n vijf meter diepte in de Indische Oceaan. Wie daar een kamer boekt, kan vanuit z’n bed zó de blauwe verte in kijken en zich vergapen aan alle vissen, schildpadden en ander onderwaterleven dat voorbijkomt. De naam van het onderwaterverblijf is Muraka, wat ‘koraal’ betekent. Volgens de hoteleigenaar is er bij de bouw alles aan gedaan om de natuur en het koraal niet te storen. Het hotel is op het vasteland in Singapore gebouwd en daarna met een speciaal schip naar de Malediven gebracht. Vervolgens is het onder water getakeld en zorgvuldig vastgezet met betonnen palen. Een nachtje onder water is trouwens niet goedkoop, maar voor vijftigduizend euro krijg je er wel een privé-kok en butler bij.

Anderen lazen ook: Slapen in ultieme rust

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook