Foto: Erik Nissen Johansen
Rubriek: extreem overnachten

Slapen in ultieme rust

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Geen zin in wéér een zomer in de tent of caravan? En heb je al die doorsnee hotels en huisjes wel gezien? In deze vakantierubriek bespreken we vier extreme logeeropties. Deze week gaan we naar een afgelegen plek.

Pater Noster Hotel

In: Hamneskär, Zweden
Vanaf: 650 euro per nacht
Te doen: kajakken, vissen en zeilen.

Op dit pittoreske eilandje staat de Pater Noster-vuurtoren. Jarenlang woonde daarnaast een vuurtorenwachter met zijn familie. Hun huis is nu omgetoverd tot een hotel waar negen kamers worden verhuurd. Op die unieke vakantielocatie kom je niet zomaar. Het eilandje is namelijk alleen te bereiken met een helikopter of boot.

Eenmaal aangekomen kun je in alle rust genieten van de natuur in de omgeving. Je wordt er zelfs wakker met het geluid van meeuwen en de zee. En ben je uitgekeken op het landschap? Dan is er nog genoeg te doen. Je kunt uiteraard een kijkje nemen in de 32 meter hoge vuurtoren. Of lekker ontspannen in de hot tub met opgewarmd zeewater. Of voor de avonturiers: diepzeevissen, kajakken en zeilen. Je kunt er zelfs kooklessen volgen en je eigen gevangen vis bereiden.

Foto: Erik Nissen Johansen

Anderen lazen ook: Extreem overnachten: slapen op grote hoogte

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook