kind tandarts gaatjes strenge ouders

Slecht gebit? Strenge ouders!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kim Einder
Kim
Einder

Wat heeft een slecht gebit met strenge ouders te maken? Nou, dit: kinderen met veel gaatjes hebben vaak best strenge ouders. En kinderen met gezonde tanden hebben juist makkelijkere ouders, blijkt uit onderzoek. Hoe zit dat?

Kinderarts Maddelon de Jong-Lenters onderzocht tientallen kinderen tussen de 5 en 8 jaar. Ze bekeek hun gebit en hoe aardig hun ouders tegen hen waren als ze samen opdrachten moesten doen, meldt RTL Nieuws.

Minder complimentjes

Wat bleek: de ouders van kinderen met veel gaatjes zijn niet zo positief. Ze geven hun zoon of dochter minder snel complimentjes en dreigen eerder met straf. 

Hoe dat kan, weet De Jong niet. 'Vinden de kinderen van positieve ouders het minder erg om hun tanden te poetsen? Of zijn de ouders van brave, tandenpoetsende kinderen minder gefrustreerd en daardoor positiever?' Dat wil ze nog onderzoeken. 

Liefste ouders
Maar één ding moet je niet vergeten: het onderzoek gaat om gemiddelden en klopt dus niet bij iedereen. Misschien heb jij gewoon een prachtgebit én de liefste ouders van de hele wereld...

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

AAHAAAHAAGHAAGHH!

Waarom heet je Henk De Bruin????????

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.