Slimme lantaarnpaal_Lite-On

Slimme lantaarnpalen en intelligente stoplichten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Op de grootste techniek- en gadgetbeurs van de wereld in Las Vegas is deze week een slimme lantaarnpaal te zien. Volgens de makers kunnen gemeentes met deze uitvinding veel geld verdienen.

Volgens het AD zitten in deze intelligente lantaarnpaal niet alleen energiezuinige lampen, maar ook videocamera's, een internetverbinding en software die kan bepalen of mensen zich wel aan de verkeersregels houden.

Slim stoplicht_Lite-On

Op de busstrook rijden, op de stoep parkeren of door rood rijden, de lantaarnpaal legt het allemaal vast. 

 

Stoplicht

Dezelfde techniek hebben de makers ook gebruikt voor verkeerslichten. De camera in dit intelligente stoplicht kan bijvoorbeeld zien of iemand langzaam of moeilijk loopt, of in een rolstoel zit. Het systeem zorgt dan dat het licht langer op groen blijft, zodat die persoon rustig de tijd heeft om over te steken.

Anderen lazen ook: Robot Wout gaat politie helpen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Lossla, ik ben dom hahahahaha

cool

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.