beeld instagram

Slimme serveerster helpt mishandelde jongen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Een serveerster heeft in de Amerikaanse staat Florida een 11-jarige jongen op een heel slimme manier geholpen. Toen de jongen met zijn familie haar restaurant bezocht, zag ze dat hij allemaal schrammen en blauwe plekken had. Achter de rug van zijn ouders om vroeg ze het kind hem via een briefje of hij hulp nodig had. Toen hij knikte, belde ze de politie.

Flavaine Carvalho, de serveerster, hoefde eigenlijk niet te werken op nieuwjaarsdag zo vertelde zo aan nieuwszender CNN. Maar omdat een collega zich ziek had gemeld, kwam ze toch. Aan het eind van haar dienst kwam een gezin het restaurant binnen. Er werd eten besteld voor iedereen, behalve voor de jongen.

Blauwe plekken

Het viel Carvalho op dat hij niets at en erg stil was. En ze zag een heleboel blauwe plekken. ‘Ik vond dat ik iets moest doen. Ik kon hem niet zonder hulp laten vertrekken’, vertelde ze achteraf. Ze schreef op een papier ‘ben je oké?’ en ging achter de ouders staan zodat ze haar niet konden zien, en hield het omhoog. De jongen schudde ‘nee’.

beeld instagram

Stiefvader

Daarop vroeg Carvalho op dezelfde manier of hij hulp nodig had, waarop hij ‘ja’ knikte. Carvalho aarzelde niet en belde de politie. Die kwam meteen en de jongen durfde toen te vertellen dat hij door zijn stiefvader mishandeld werd. De stiefvader werd meteen in het restaurant gearresteerd. Een paar dagen later werd ook de moeder opgepakt omdat ook zij haar kinderen slecht behandeld zou hebben. De ouders zitten vast en moeten voor de rechter komen. De jongen en zijn zusje zijn naar een pleeggezin gebracht.

Anderen lazen ook: Plan tegen kindermishandeling.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps