Instagram.com/stevan.traveling

Sloppenwijk krijgt regenboog make-over

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Gekleurde daken, gestipte muren en overal kunstwerken. Het dorp Kampung Pelangi op het Indonesische eiland Java is door kunstenaars omgetoverd tot een regenboogdorp.

Vrolijke boel

In het dorpje heeft elk huis nu tenminste drie kleuren. Het lijkt een vrolijke boel, maar dat is niet helemaal waar. Het dorpje is namelijk afgetakeld tot een sloppenwijk. De mensen zijn er arm en konden hun huizen zelf niet meer herstellen. De organisatie Central Java Community gaf het dorp daarom omgerekend 20.000 euro. Kunstenaars gingen aan de slag en maakten er een echt regenboogdorp van.

Op de foto

En dat ziet er niet alleen mooi uit, het is ook erg goed voor de portemonnee van de mensen in het dorp. Veel toeristen willen de gekleurde huizen zien en gaan er naartoe. En dat moet natuurlijk even vastgelegd worden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wauw, dat voor en na gebeuren is een heel groot verschil

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.