Pompeï

Snackbar ontdekt in oude Romeinse stad Pompeï

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

De oude Romeinen gingen ook wel eens naar een snackbar. Tenminste, dat blijkt uit de overblijfselen van een afhaalrestaurant in de Romeinse stad Pompeï in Italië. 

De stad Pompeï werd meer dan tweeduizend jaar geleden door een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius bedolven. Later werd de stad door archeologen weer gedeeltelijk opgegraven. Sindsdien kun je er overblijfselen zien van villa's, straten, tempels, theaters, badhuizen en prachtige muurschilderingen!

Kant-en-klaar

Sinds 2010 is in Pompeï een al eerder gevonden thermopolium te zien: een eetzaak waar je kant-en-klare maaltijden kon bestellen. Tijdens nieuwe opgravingen is onlangs weer zo'n cafetaria met een mooie muurschildering gevonden. Archeologen denken dat er in totaal ongeveer 150 van dit soort restaurants waren. 

Keuken

De eetzaak had een ingang aan de straatkant die ’s nachts werd afgesloten met houten schuifdeuren. De klanten stonden binnen aan een soort balie. Vaak was er een kleine keuken of oven om eten in op te warmen of warm te houden. Vooral de armere bevolking zou hier eten hebben gekocht, omdat zij vaak geen eigen keuken hadden.

Instagram

De directeur van het Archeologisch Park van Pompeï deelde de ontdekking op zijn Instagram. Het restaurant ligt in het noordelijke deel van de stad, een gedeelte dat nog niet toegankelijk is voor publiek. 

Anderen lazen ook: Prachtig paard in Pompeï.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook