Foto: Shutterstock

Sneeuwpop Olaf had bijna niet bestaan in Frozen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

'Zullen wij een sneeuwpop maken?' Dit liedje uit Frozen ken je vast. Maar wist je dat sneeuwpop Olaf bijna niet in de film had gezeten?

Olaf is misschien wel een van de bekendste karakters uit de populaire Disney-film. Maar mede-regisseur Jennifer Lee wilde de sneeuwpop eerst uit de film hebben. 'Schrap de sneeuwpop', was haar eerste reactie. Dat vertelde ze in een speech nadat ze een belangrijke media-prijs won.

Olaf mocht uiteindelijk toch blijven omdat er al een klein verhaaltje was bedacht voor het personage. Acteur Josh Gad sprak Olaf in en de regisseur was daarna toch verkocht.

Mortimer Mouse

Je kunt je bijna niet voorstellen dat zo'n bekend karakter er niet was of er anders uitzag, maar toch komt dat vaker voor. Wist je bijvoorbeeld dat Mickey Mouse eigenlijk Mortimer zou heten? Disney's vrouw stak daar een stokje voor. Ze vond de naam veel te serieus. Daarom werd uiteindelijk gekozen voor Mickey.

Dumbo en Mary Poppins

Ook bekende Disney-films waren er bijna niet geweest. Even leek het er op dat Dumbo bijna niet werd gemaakt, de tekenaars staakten namelijk massaal omdat ze niet bij een vakbond mochten. Op het laatste moment keerde een deel van hen toch terug om de film af te maken. Ook Mary Poppins was er bijna niet geweest. De schrijfster van de boeken over Mary Poppins vond al die vrolijke musical-liedjes voor de film maar niks. 

Anderen lazen ook: Viral: kinderen kijken de trailer van The Little Mermaid

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps