Brandweer bij de snoepfabriek in Drachten

Snoepfabriek in Drachten in brand

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

In Drachten staat een snoepfabriek in brand. Het vuur brak vannacht uit in het magazijn. De twaalf mensen die toen aan het werk waren, sloegen alarm en konden op tijd vluchten.

De fabriek zit in een grote loods op een industrieterrein in Drachten. De brand brak uit in de opslag. De mensen die in het gebouw waren, werkten in een ander deel van de loods. Ze hoorden het brandalarm, zijn gevlucht en hebben de brandweer gebeld.

Jelly Beans

De brand is onder controle, maar het duurt nog wel even voordat alles is geblust. In de fabriek worden o.a. jelly beans gemaakt. In het magazijn liggen snoep en ingrediënten voor snoep opgeslagen. De brandweer heeft de helft van de fabriek kunnen redden, maar daar is wel veel rook- en waterschade.

Rook

Bij de brand is er veel rook vrijgekomen. Daarom moesten de inwoners van een woonwijk in de buurt de ramen en deuren een tijdje gesloten houden.

Foto ANP / Hollands Hoogte / Kappers Media

Anderen lazen ook: Bliksem zorgt voor enorme bosbranden in Californië

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook