Bibian Mentel. Foto ANP

Snowboardkampioen Bibian Mentel overleden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Snowboardster Bibian Mentel is overleden. De paralympisch topsporter was bij veel mensen bekend om haar positiviteit en haar inzet voor de gehandicaptensport.

Mentel was al heel lang topsporter. Meerdere keren kreeg ze, de afgelopen twintig jaar, te horen dat ze kanker had. Keer op keer herstelde ze, maar ongeveer een maand geleden werd bekend dat ze niet meer beter zou worden. 

Kunstbeen

Mentel is altijd blijven sporten. In 2001 kreeg ze een kunstbeen. Haar eigen been moest worden geamputeerd vanwege haar ziekte. Maar al snel na die operatie stond Mentel weer op de piste. Ze bleek ook met prothese supergoed te snowboarden. Drie keer won ze de Paralympische Winterspelen.

Dancing with the Stars

Veel mensen zijn aangedaan door het overlijden van Mentel. Ze bleef altijd positief en genieten van het leven, ondanks haar tegenslagen. Ze zette zich in voor kinderen met een beperking, die ook op hoog niveau willen sporten. Twee jaar geleden deed ze, in een rolstoel, mee met Dancing with the Stars. Mentel is 48 jaar oud geworden. 

Anderen lazen ook: Alweer goud voor Bibian Mentel

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook