Foto: privébezit

Sofie (11) en Erma (12) ondervragen minister

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Belangrijk bezoek deze week op basisschool Toermalijn in Franeker. De kersverse minister van Onderwijs kwam langs op zijn oude school. Sofie (11, witte jas op de foto) en Erma (12, rode jas) mochten hem ondervragen.

Een klein beetje zenuwachtig waren de meiden wel. ‘Het gebeurt niet elke dag dat de minister op bezoek komt’, zegt Sofie. Die minister is Dennis Wiersma. Hij groeide op in het Friese Franeker en is lid van de partij VVD. Sinds kort is hij de persoon die in de regering alle belangrijke beslissingen neemt over basis- en middelbare scholen. Voor zijn eerste werkbezoek koos hij z'n oude schooltje. ‘De spanning was snel weg’, zegt Erma. ‘Het was een aardige man, niet superoud. Hij droeg een jasje, maar zonder stropdas.'

Een beetje kleurenblind 

‘Onze klas mocht allemaal vragen stellen’, vertelt Sofie verder. ‘Ik vroeg wat zijn droombaan vroeger was. Hij wilde ooit piloot worden, maar dat kon niet want hij is een beetje kleurenblind.’ Natuurlijk werd Wiersma ook gevraagd naar zijn plannen voor het onderwijs. ‘Hij wil dat juffen en meesters meer geld krijgen’, zegt Erma. ‘Dat vind ik goed, want dan komen er meer van.’ ‘En dan krijgen de leerlingen meer aandacht’, vult Sofie aan.

Patatje bij de Ikea

‘Ik heb ook gevraagd wat hij in zijn vrije tijd doet. Hij gaat met z’n dochtertje weleens naar de Ikea om een patatje te eten.’ Of ze zelf later ook minister willen worden? Sofie: ‘Niet echt. Dan ben je meteen heel beroemd en kun je niet meer gewoon over straat.

In deze tweet van de minister zie je foto's van het bezoek én een oude schoolfoto van Wiersma. Ook schrijft de minister dat zelfs zijn oude juf, juf Wiepie, nog lesgeeft op de Toermalijn:

Anderen lazen ook: Interview met Rutte: 'Complimenten voor de hele klas'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook