Foto: ANP

Songfestival volgend jaar in... Rotterdam

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Taart, bubbels en gejuich. Het is groot feest in Rotterdam. Na een lange strijd werd vanmiddag bekendgemaakt dat die stad in mei het Eurovisie Songfestival mag organiseren.

De organisatie van de muziekwedstrijd maakte het nieuws bekend met een video van zanger Duncan Laurence, die dit jaar de wedstrijd won. Hij liep door Rotterdam en liet veel plekken van de stad zien. De halve finales zijn op dinsdag 12 en donderdag 14 mei en de finale is op zaterdag 16 mei in evenementenhal Rotterdam Ahoy.

Lange strijd

Vlak nadat Duncan Laurence won met zijn nummer Arcade barstte de strijd tussen meerdere Nederlandse steden direct los. Uiteindelijk bleven Rotterdam en Maastricht over. De organisatie koos voor de Zuid-Hollandse stad omdat er al eerder veel grote evenementen in Ahoy zijn georganiseerd, het dichtbij vliegvelden The Hague (in Den Haag) en Schiphol ligt en omdat de stad veel hotels heeft.

Duncan Laurence was tijdens de strijd al in beide steden te zien. De tekst gaat verder na de foto. 

Foutje

Veel mensen dachten dat de uitslag woensdag al was uitgelekt. Op de website van het evenement werd Rotterdam al genoemd als locatie voor de wedstrijd. Een paar uur daarna kwam ook een pagina over Maastricht online. Volgens de organisatie hadden ze die alvast aangemaakt om het nieuws zo snel mogelijk te kunnen brengen. 

Anderen lazen ook: Doe de Kidsweek Eurovisie Songfestival Quiz.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps