Ribadesella - Pixabay

Spaans dorpje boos op klagende toeristen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Kraaiende hanen en balkende ezels. Toeristen in het Spaanse dorp Ribadesella klaagden erover tijdens hun vakantie. De gemeente besloot daarom een poster te maken: ‘Als je het plattelandsleven niet aankunt, ben je misschien niet op de juiste plaats.’

Deze zomer kwamen er bij de gemeente verschillende klachten binnen. Zo klaagde een vakantieganger maar liefst vier keer over een kraaiende haan. En belden anderen over rondzwervende koeien en balkende ezels. Typisch dingen die bij het leven op het platteland horen, zeggen de inwoners van het dorp. De gemeente besloot daarom de klagende vakantiegangers streng toe te spreken via een poster.

Poster

‘In dit dorp hebben we kerkklokken die regelmatig luiden, hanen die kraaien en kuddes vee met koebellen die in de buurt leven’, staat er in het Spaans op de poster geschreven. 'Als je het plattelandsleven niet aankunt, ben je misschien niet op de juiste plaats.’ De poster eindigt met een vrolijke noot: mensen die deze dingen juist leuk vinden zijn altijd welkom in Ribadesella.

Hier zie je een afbeelding van de Spaanse poster:

Anderen lazen ook: Kraaiverbod voor luidruchtige Zwitserse haan.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook