spaanse glijbaan

Spaanse glijbaan na één dag alweer gesloten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
silke
Silke
Polhuijs

Misschien heb je ze op vakantie wel eens  gezien: straten in Spanje met veel hoogteverschil. Soms moet je veel klimmen, afdalen of omlopen om ergens te komen. Een glijbaan in de Spaanse stad Estepona moest dit probleem oplossen. Maar een dag na het plaatsen is het ijzeren ‘speeltoestel’ alweer gesloten.

De supergrote glijbaan was wel 38 meter hoog. Het plan was dat je makkelijk van een hoge naar een lage straat kon zonder dat je een stuk moest omlopen. Maar het bleek allemaal gevaarlijker dan de bedoeling was.

Op YouTube werd een filmpje geplaatst waarin je ziet dat een vrouw keihard naar beneden roetsjt en mensen staan te gillen. Ook noemden buurtbewoners de glijbaan levensgevaarlijk: sommigen hadden er schaafwonden van gekregen.  

Niet liggend

De gemeente is het er niet helemaal mee eens. Zij zeggen dat er al meer dan duizend mensen op een veilige manier gegleden hebben. En eigenlijk was het niet toegestaan om met iemand anders of liggend naar beneden te glijden. De mevrouw die je in het YouTube-filmpje ziet heeft daar niet goed naar geluisterd, want zij is tóch liggend van de glijbaan gegaan.

Voor de zekerheid heeft de gemeente de glijbaan nu toch maar gesloten. Ze gaan nog eens extra controleren of het bouwwerk wel veilig is.  

Filmpje

Hieronder zie je het filmpje waarin de mevrouw liggend van de glijbaan roetst:

Anderen lazen ook: Toeristen stelen populair 'popcorn'-koraal.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

onder die glijbaan moet een zwembad, die bochten moeten aangepast worden en je moet gewoon op je billen zitten als je gaat glijden dan ga je een stuk minder snel dan maakt het ook een stuk minder gevaarlijk.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps