spaghetti bolognese

'Spaghetti bolognese bestaat helemaal niet!'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Denk jij bij pasta bolognese aan spaghetti met rode saus? Laat dat de burgemeester van de Italiaanse stad Bologna maar niet horen. Het gerecht komt daar helemaal niet vandaan, maar veel mensen denken van wel. En dat zijn ze in Bologna behoorlijk zat.

Als er iets is waar Italianen serieus over zijn is het eten. In Bologna worden ze er he-le-maal mesjogge van dat mensen overal ter wereld denken dat spaghetti met rode saus uit hun stad komt. Want dat is namelijk helemaal niet waar.

Fop-pasta

Om dit vreselijke misverstand uit de wereld te helpen, roept de burgemeester nu op om foto’s van de fop-pasta’s te delen. Hij plaatste zelf een bord pasta dat werd geserveerd in een Londens restaurant. 'Fake news', schreef hij erbij.

Armelui

Wat ze dan wel in Bologna eten? In elk geval géén spaghetti. Dat vinden ze in Bologna maar voer voor armelui uit het Zuiden. Nee, in Bologna eten ze pastasoorten waar ei in zit, zoals tagliatelle. Dat stond ooit voor rijkdom. Kom je dus een keertje in Bologna, bestel dan tagliatelle al ragú: eierpasta met een wat drogere vleessaus. Maak je vrienden mee.

Anderen lazen ook: Italiaans dorp vecht tegen duizenden ratten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.