Foto: Alamy Limited

In Spanje kun je straks reizen met een luchtschip

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Wil je een tochtje maken door Spanje? Dan kun je dat doen met de auto, met het openbaar vervoer of met het vliegtuig. En over een paar jaar ook met een luchtschip. En dat is geen luchtfietserij!

Spanjaarden die binnen hun land willen reizen, kunnen dat vanaf 2026 met de Airlander 10 doen. Luchtvaartmaatschappij Air Nostrum kocht er tien van de Britse maker Hybrid Air Vehicles. Zo'n gigantisch voertuig gaat langzamer dan een vliegtuig, maar is door de vier elektrische motoren en de heliumballon wel een stuk milieuvriendelijker. Zo'n luchtschip stoot zo'n negentig procent minder schadelijke stoffen uit. 

Ook voor veiligheidsdiensten

Niet alleen voor reizigers is dit nieuwe vervoermiddel een uitkomst. Ook het leger, de kustwacht en andere veiligheidsdiensten kunnen er gebruik van maken. Zij kunnen er namelijk heel makkelijk mee reizen naar plekken waar ze anders moeilijk zouden komen. Op één van de Spaanse eilanden bijvoorbeeld. En ook handig: Het toestel heeft geen start- en landingsbaan nodig.

Luxe ritje

Zo'n honderd reizigers kunnen per ritje mee. Hoeveel zij voor een ticket gaan betalen is nog niet bekend. Maar ze zitten er in ieder geval wel luxe bij, met een bar en heerlijke bankjes. Kijk maar eens!

Foto: REX by Shutterstock

Anderen lazen ook: Waarom duurzaam vliegen maar geen vlucht neemt

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook