Hillary Clinton Donald Trump

Spannende dag voor Amerika

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Carolien
Carolien
Plasschaert

Al maanden zijn ze het meest in het nieuws van iedereen: Donald Trump en Hillary Clinton. Vandaag mogen alle Amerikanen eindelijk écht stemmen. Een paar weetjes zodat je deze belangrijke verkiezingsdag extra goed kunt volgen.

Als je vandaag naar het nieuws luistert, gaat het vaak over kiesmannen. Dat zit zo: Iedere staat wordt vertegenwoordigd door kiesmannen. Hoe meer inwoners, hoe meer kiesmannen. Zij kiezen officieel de president. De kandidaat die in een staat de meeste stemmen krijgt, krijgt alle kiesmannen. Ook als die maar nét wint. De kandidaat met de meeste kiesmannen wint de verkiezingen.

Onzeker
Nog een woord dat echt bij de Amerikaanse verkiezingen hoort is Swing States. Van heel veel staten is het vooraf allang duidelijk of de meerderheid voor Clinton of voor Trump gaat zijn. Maar er zijn ook een paar staten waarbij dat nog onzeker is: de Swing States.

Wie wint? 
Wanneer de uitslag bekend is, is nog onduidelijk. Op z’n snelst woensdagochtend Nederlandse tijd. Maar als de verliezer dwars gaat liggen, kan het ook een stuk langer duren. In 2000 duurde het wel 35 dagen voordat bekend werd wie gewonnen had.

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Hillary Clinton moet winnen!!!

Ik vind dat Clinton moet Winnen ik ben zelf moslim en trump zei dat hij de moslims uit Amerika zou zetten en als ik naar trump kijk krijg ik niet zo'n goed gevoel trump is eigenlijk de 2 e versie van geert wilders

Ik vind dat Clinton moet Winnen ik ben zelf moslim en trump zei dat hij de moslims uit Amerika zou zetten en als ik naar trump kijk krijg ik niet zo'n goed gevoel trump is eigenlijk de 2 e versie van geert wilders en niet om hun te beschuldigen hoor maar dit is mijn mening

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.