Samen in actie voor Beiroet

Speciale actiedag voor slachtoffers Beiroet

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

‘Kom in actie voor Beiroet’. Dat vraagt Giro555 vandaag tijdens een speciale actiedag. In de hoofdstad van Libanon was vorige week een enorme explosie. Hierbij zijn zeker 220 mensen overleden en raakten duizenden mensen gewond.

Om deze mensen te helpen wordt vandaag geld ingezameld. De teller van de actie stond vanmorgen al op 5 miljoen euro. Het geld is bedoeld om de slachtoffers in Beiroet zo snel mogelijk te helpen. Ook hoopt het Rode Kruis het geld te kunnen gebruiken om in de toekomst huizen te repareren en eten te kopen voor mensen die door de explosie alles zijn kwijtgeraakt.

Actiedag

Om het geld op te halen worden vandaag allerlei activiteiten georganiseerd. Zo is er via de Facebook-pagina van Giro555 een speciale livestream te volgen waarin Nederlandse en Libanese artiesten optredens geven. Ook rijden er bekende Nederlanders in een gele schoolbus door Nederland om geld in te zamelen. 

Chaos

De inwoners van Beiroet hebben het geld hard nodig. Sinds de explosie is er chaos in de stad. Zo zijn er veel huizen verwoest, waardoor veel mensen dakloos zijn. Ook zijn er nog steeds mensen vermist onder het puin. Reddingswerkers zijn dag en nacht bezig om zoveel mogelijk mensen te helpen.

Er is nog veel onduidelijk over de explosie die ontstond in een opslagruimte waar een chemische stof opgeborgen was. Waarschijnlijk is er een vonkje bij gekomen waardoor een enorme knal is ontstaan. Het is dus geen bomaanslag geweest, maar een ongeluk. 

Anderen lazen ook: Verdriet na enorme explosie in Beiroet. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook