spotify playlist

Speciale afspeellijst op Spotify voor je huisdier

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Wordt jouw hond, kat of cavia niet heel blij als jij je favoriete nummers opzet? Of is je viervoeter eenzaam als-ie alleen thuis is? Daar komt vanaf nu verandering in. Spotify heeft namelijk speciale afspeellijsten gemaakt die de stress van je huisdier moeten verzachten.

De nieuwe muzieklijsten zijn samen met musicoloog David Teie gemaakt. Teie speelt cello in het Amerikaans National Symphony Orchestra en maakte al twee albums met muziek speciaal voor katten.

Smaak van het baasje

Is jouw kat erg speels en zit-ie vol energie? Dan zal de muzieklijst zich vol nummers staan die ook in een hardlooplijst te vinden zijn. Is je hond misschien snel eenzaam? Dan kun je speciale podcasts voor hem aanzetten. Ook wordt er rekening gehouden met de smaak van het baasje, zodat jullie samen naar muziek kunnen luisteren.

De nieuwe afspeellijsten worden dus helemaal afgestemd op het karakter van je huisdier. Daarvoor moet je als baasje wel eerst een paar vragen beantwoorden over het karakter van je viervoeter. Ben je klaar met de vragenlijst dan kijkt Spotify naar de smaak van het baasje waarna er een persoonlijke muzieklijst wordt samengesteld voor je huisdier. 

Dansende huisdieren

Volgens de streamingdienst blijkt uit onderzoek dat één op de vier baasjes muziek voor hun huisdier afspeelt als ze alleen thuis zijn. 42 procent zegt dat hun huisdier een favoriete stijl heeft. En een kwart van de baasjes zegt zijn of haar huisdieren wel eens te hebben zien dansen op muziek.

Benieuwd naar zo’n afspeellijst voor jouw viervoeter? Op deze site kun je - na het beantwoorden van een paar vragen over je huisdier - een speciale afspeellijst laten maken. Veel plezier!

Anderen lazen ook: Katten kunnen hun eigen naam herkennen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het wel grappig

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps