Foto: ANP

Speciale Donald Duck voor blinde kinderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Donald Duck, Katrien en Kwik, Kwek en Kwak. Waarschijnlijk weet jij precies hoe deze bekende eenden eruit zien, maar voor blinde of slechtziende kinderen is dat niet zo vanzelfsprekend. Daarom maakten de makers een speciale versie in braille. 

De kinderen kunnen voelen hoe Donald en zijn vrienden eruit zien, omdat de tekeningen riliëf hebben. De tekst is in braille geschreven.

Veel tijd

De speciale editie van de Donald Duck is niet te koop in de winkel, omdat het veel tijd kost om het te maken. Binnenkort komt er ook een speciale editie voor kinderen met dyslexie. 

Foto: ANPHet eerste exemplaar van de speciale editie werd uitgereikt aan kinderen op een school voor blinde en slechtziende kinderen.

Foto: ANPZo ziet de strip eruit in braille.

Anderen lazen ook: Timme (8): 'Soms moet het gewoon even anders'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

donald duck
maar het moeluuk

Ik ben helemaal fan van Donald Duck en ik vind dat kinderen die niet zo goed kunnen zien ook lol moeten hebben met zijn weekblad

Dat is echt een super prestatie! Het is erg leuk voor blinden of slechtzienden dat ze ook en keer Donald kunnen 'lezen' Duimomhoog

Dat is echt leuk voor die kinderen! Dan kunnen zij eindelijk ook eens de Donald Duck lezen. Duimomhoog

echt een heel leuk idee voor de blinde kinderen,volwassenen die van donald duck houden en van lezen.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.