Foto: Darten
Scoops spelletjes

Speel nu Scoops dartbord

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Lekker, vakantie! Even geen tijd besteden aan sommen maken, topo leren en netjes schrijven. En dus is het tijd voor een spelletje! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze favoriet van Scoop?

Nodig:
-Stoepkrijt
-Voorwerp om te gooien
-Eventueel: watersplash-ballen

Is het een zonnige dag? Speel dan dit dartspelletje met stoepkrijt. Normaal dart je met pijltjes op een bord, maar het kan ook gewoon op de stoep! Teken daarvoor met stoepkrijt een grote cirkel op de grond. Daarin maak je een kleinere cirkel en daarin nog een kleinere. Zo krijg je in totaal drie cirkels. Schrijf in de kleinste cirkel het getal 10. In de middelste cirkel een 5. En in de buitenste een 1. Dat zijn de punten die je kunt verdienen in deze vakken.

Pak er nu een voorwerp bij dat je kunt gooien. Bijvoorbeeld een steentje, tak of pittenzakje. Gooi nu je voorwerp op je ‘dartbord’. Probeer zoveel mogelijk punten te halen! Iedereen mag drie keer gooien. Degene die de meeste punten heeft wint.

Tip: Wil je toch de echte dart-ervaring? Zoek dan een muur op waarop je mag krijten. Maak op dezelfde manier drie cirkels en zet daar punten in. Hier blijft een voorwerp natuurlijk niet liggen, dus gebruik een watersplash-bal om een afdruk te maken waar je hebt gescoord.

Anderen lazen ook: Speel nu Scoops Strandbingo.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook