Foto: Nepnieuws
Scoops spelletjes

Speel nu Scoops nepnieuws-spel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Lekker, vakantie! Even geen tijd besteden aan sommen maken, topo leren en netjes schrijven. En dus is het tijd voor een spelletje! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze favoriet van Scoop?

Het maakt niet uit of je op vakantie gaat met de auto, het vliegtuig of de boot. Dit spelletje is ideaal voor onderweg! Neem een Kidsweek mee op reis, en kies drie onderwerpen uit de krant. Vertel dan aan je medespelers een leuk weetje over die onderwerpen. Maar let op! Vertel ook één leugen. De rest moet raden wat het nepnieuws is.

Zo kun je ook nepnieuws vertellen over jezelf. Verzin een aantal weetjes over jezelf. Bijvoorbeeld: ik houd van boeken lezen, ik ben nog nooit in Zweden geweest en ik lees elke week Kidsweek. Eentje daarvan is weer een leugen. De rest mag nu discussiëren wat wel en niet waar is over jou. Kent je reisgezelschap jou al goed? Verzin dan moeilijke weetjes die zelfs zij nog niet over jou weten.

Anderen lazen ook: Speel nu Scoops strandbingo


Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook