Foto: Sander Koning

Speelplekken in Utrecht vanaf nu rookvrij

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Buitenspelen terwijl er door volwassenen langs de kant wordt gerookt. Dat moest volgens de gemeente Utrecht maar eens afgelopen zijn. Daarom zijn vanaf nu alle 875 speeltuinen in de stad rookvrij.

Wethouder Eerenberg van Volksgezondheid uit Utrecht wil dat in 2035 alle kinderen in Utrecht rookvrij kunnen opgroeien. Eerder werd het daarom al verboden om te roken bij bushokjes, zwembaden en musea. Vanaf nu is het ook verboden om te roken bij speeltuinen. 'Iedereen is het er over eens dat kinderen niet in de rook zouden moeten spelen', zei de wethouder daarover tegen RTV Utrecht

Mascottes

Om iedereen eraan te herinneren dat er niet mag worden gerookt bij speeltuinen, worden er nu mascottes geplaatst. Basisschoolleerlingen in Utrecht mochten daarvoor hun ideeën insturen. Uit 250 inzendingen werden drie winnaars gekozen. Hun mascottes worden dus nu echt geplaatst in alle speeltuinen.

In dit filmpje zie je welke mascottes hebben gewonnen:

Rookvrij

In Den Haag waren sinds 2017 alle speelplekken al rookvrij. Ook op in andere steden zoals Amsterdam en Rotterdam zijn rookvrije speeltuinen, maar daar is nog geen verbod in de hele stad.

Anderen lazen ook: Roken op terras McDonald's verboden

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook