Een meisje klimt in een boom

Spelen? Dat mag best een beetje spannend zijn!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger Woudstra
Jelger
Woudstra

In bomen klimmen, zelf hutten bouwen, skaten en stoeien. Dat mogen Nederlandse kinderen best wat meer doen. Zij spelen te veilig, vindt een opvoedorganisatie.

Natuurlijk is spelen het leukste als alles goed gaat, maar soms mag je best een beetje risico nemen. Dat zegt de organisatie VeiligheidNL. Als Nederlandse kinderen spelen, doen ze vaak dingen waar weinig mis bij kan gaan.

Fikkie stoken

En dat is niet altijd goed, denkt VeiligheidNL. Om te leren wat er goed en fout kan gaan, moet je spelen soms een beetje spannend maken. Door bijvoorbeeld een fikkie te stoken of met een hamer je eigen hut te bouwen.

Campagne

Kinderen vinden dat vaak leuk, maar ouders vinden dat niet zo’n goed idee. Zij zijn bang dat kinderen zich pijn kunnen doen. VeiligheidNL is daarom een speciale campagne gestart om ouders ervan te overtuigen dat een beetje risico niet verkeerd is.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind dat het vooral ook je eigen keus is omdat je zelf een eigen risico is. als jij niet in een boom durft te klimmen hoef je dat ook niet te doen vind ik. maar ik snap wel wat u bedoelt.

Leuk bedacht. Vooral die HEMA rookworstvlaai. Misschien zelf eens maken.

Je moet kinderen niet dwingen om iets te doen wat ze niet durven, maar spelen met een beetje risico is idd goed om daar ook van te leren.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps