bom ijmond

Spelende jongens vinden bom in de duinen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een roestig stuk ijzer dat drie jongens vorige week in de duinen bij IJmuiden vonden, bleek gevaarlijker dan het eruitzag.

Tijdens het spelen vonden de jongens een langwerpig voorwerp van 36 centimeter lang. Omdat ze niet wisten wat het was, namen ze het ding mee naar huis om het aan hun ouders te laten zien. Die belden toch maar even de politie.

Explosief

Gelukkig maar, want het stuk roest bleek een explosief te zijn. Een bom dus! De Explosieven Opruimingsdienst haalde het explosief op en bracht het ergens anders veilig tot ontploffing. 

Afblijven

De politie waarschuwt op Facebook dat in de duinen bij IJmuiden vaker bommen en granaten uit de Tweede Wereldoorlog worden gevonden. Omdat ze daar al zo lang liggen en oud zijn, kunnen ze makkelijk afgaan. Afblijven dus als je er eentje vindt en 112 bellen, schrijft de politie.

Anderen lazen ook: Britten vinden een schat.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Echo cool maar ok gevaarlijk.

Vraagtzichaf waarom moeten er emoticons in een krant staan, van whatsapp begrijp ik het maar de krant is onodig

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.