AFP

Spin vernoemd naar bekende modeontwerper

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Geen kruisspin, vogelspin of huisspin, maar de Karl Lagerfeld-spin. Een nieuw ontdekte springspin is vernoemd naar de modeontwerper Karl Lagerfeld. Een grote eer!

De spin werd naar Lagerfeld vernoemd omdat hij opvallende zwart-witte kleuren heeft. Dit waren precies de kleuren die de in februari overleden Chanel-ontwerper graag droeg. De spin heet voluit de Jotus karllagerfeldi en is ontdekt in Australië.

Lagerfeld is niet de enige met zijn 'eigen' dier, deze bekende sterren gingen hem voor:

Donald Trump

Een worm die zijn kop in het zand steekt, is vernoemd naar Donald Trump. De worm heet voluit: de Dermophis donaldtrumpi. Ook een nieuwe motsoort met een gek kapsel werd ooit vernoemd naar Trump.

Barack Obama

Ook oud-president Obama heeft zijn eigen dier, al is deze al jaren uitgestorven. De fossiel Obamus coronatus werd naar Obama vernoemd omdat de Amerikaan een grote passie voor wetenschap heeft. Maar dit is niet het enige dier dat vernoemd is naar Obama, in totaal zijn er negen diersoorten naar hem vernoemd. Onder andere een parasiet, een spin én een vis!

Bob Marley

De waterspin Desis bobmarleyi is in 2017 vernoemd naar de bekende reggaezanger Bob Marley. De spin dankt zijn naam aan Marley’s lied Hight Tide or Low Tide, waarin hij zingt over de zee. De waterspin leeft zelf bij de Australische kust, daarom vonden de onderzoekers deze naam passend voor het dier.

Beyoncé

Zangeres Beyoncé heeft de eer dat er een speciaal soort paardenvlieg naar haar is vernoemd. Het insect heeft volgens de ontdekkers grote billen en gedraagt zich, net als Beyoncé, als een diva.

Michael Jackson

Een fossiele kreeft werd op 25 juni 2009, de sterfdag van zanger Michael Jackson, ontdekt in Noord-Spanje. Om Jackson te eren werd de kreeft de Mesoparapylocheles michaeljacksoni genoemd.

Zou jij het leuk vinden als er een dier naar je wordt vernoemd?

Anderen lazen ook: Nieuwe vlieg vernoemd naar Nederlander.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook