Foto ANP

Splinternieuwe spits op kerktoren Weesp

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Het was een heel precies klusje vanochtend, maar het is gelukt. De Laurentiuskerk in Weesp heeft een nieuwe toren. De oude brak twee jaar geleden af bij een grote brand.

Duizenden mensen stonden vanochtend te kijken toen een enorme hijskraan de loeizware spits omhoog hees en heel voorzichtig op de kerk zette. De inwoners van Weesp zijn blij dat de kerk er weer uitziet zoals het hoort.

Brand

Precies twee jaar geleden brak er brand uit in de toren van de Laurentiuskerk aan de Herengracht. Een deel van de torenspits stortte in. De toren is heel precies nagemaakt en er vandaag weer bovenop gezet.

Foto ANPZo zag de toren er na de brand uit

Haan

Eén ding moet nog wel gebeuren…de toren heeft nog geen haan! De haan die oorspronkelijk op de toren stond, werd enkele weken na de brand gestolen. Daarom is een nieuwe haan voor de toren gemaakt. Die komt er straks als laatste op als verder alles af is.

Hotel

De kerk in Weesp is niet meer in gebruik voor kerkdiensten. In de toren van de kerk komt een hotelkamer. Ook komen er appartementen in een ander deel van de kerk. Op de begane grond komt een grand café.

Anderen lazen ook: Even de kerk verplaatsen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook