Knutselen

Spoedrecepten voor spontane picknicks

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

De zon schijnt, het is vakantie en je hebt honger! Het allerbeste moment dus voor een zomerse picknick. Maar dan wel nú want over een uur kan het wel weer regenen! Deze picknickrecepten heb je razendsnel gemaakt. Verzamel je vrienden, pak een kleedje en plof neer in het park. Of gewoon in de achtertuin natuurlijk.

Salade op een stokje
salade op een stokje

Nodig:
• Verschillende soorten groente.
Bijvoorbeeld ijsbergsla, tomaatjes,
paprika, wortel, komkommer of
bleekselderij.
• Eventueel mini-bolletjes mozzarella
of blokjes kaas
• Lange satéprikkers
• Een sausje dat je lekker vindt,
zie bijvoorbeeld het recept
hieronder.

Snij de groente in grote stukken en rijg
die aan de prikkers. Klaar..! Extra lekker
met een sausje erbij om in te dippen.

Dipfeest

dipfeest

 

Nodig:
• Een grote metalen
muf nvorm (of twee
kleinere)
• Lekkere dingen
• dipsausjes,
bi jvoorbeeld hummus
of tzatziki

Verzamel zoveel mogelijk lekkere dingen uit de koelkast en keukenkasten en stop die in de holtes van de muffinvorm. In onze muffinvorm zitten bijvoorbeeld: tomaatjes, worteltjes, nootjes, zoute koekjes, bleekselderij, paprika, gedroogde cranberries, pretzels en komkommer. Hou twee holtes vrij voor sausjes. Lekker om in te dippen zijn hummus of tzaziki. Maar je kunt ook zelf een sausje maken van bijvoorbeeld mayonaise met een scheutje ketchup en wat geperste knoflook. Of van yoghurt met wat mayonaise en verse bieslook. Als je de holtes vooraf vult met papieren cupcakevormpjes, ziet het er extra vrolijk uit.

Sushi van brood
broodsushi

Nodig:
• 5 boterhammen
(liefst wit)
• Blikje tonijn
• Geraspte wortel
• Mayonaise

Haal van de boterhammen de korstjes af en snij ze een beetje rechthoekig. Rol met een deegroller of lege fles de boterham zo plat mogelijk. Maak over de volle lengte van de boterhammen een soort vlag: bovenin een streep tonijn, daaronder geraspte wortel en onderop mayonaise. Rol dan die vlag zo strak mogelijk op. Begin aan de tonijnkant, dan plakt de mayonaise de boel mooi dicht. Snij met een scherp mes de rolletjes in ongeveer drie stukken. Als je die op hun kant legt, is het net sushi!

Choco-aardbeien
choco aardbeien

Nodig:
• Aardbeien (liefst een beetje grote joekels)
• Ongeveer 100 gram ch ocolade
• Een lege eierdoos

Snij met een scherp mesje het kroontje van de aardbeien en hol ze een klein beetje uit (dan kan er meer chocolade in!). Breek de chocolade in blokjes, doe die in een schaaltje en zet het één minuut in de magnetron op de hoogste stand. Goed doorroeren en daarna opnieuw een minuut op de hoogste stand. Weer doorroeren en nog nog een keer een minuut in de magnetron, net zolang tot de chocolade helemaal gesmolten is. Zet de aardbeien rechtop in de eierdoos, dan vallen ze niet om. Schep met een theelepeltje voorzichtig de chocolade in de holte van de aardbeien. Zet de eierdoos met gevulde aardbeien eventueel even in de koelkast om de chocolade sneller te laten stollen. In de eierdoos kun je deze ‘aardbeienbonbons’ heel makkelijk vervoeren.

Supersnelle slush
supersnelle slush

Nodig:
• 1 leeg plastic
waterfl esje
• Limonadesiroop
• Water

Vul het flesje voor ongeveer een kwart met siroop en verder met water. Zorg dat de fl es niet helemaal vol zit (dan kan-ie knappen). Leg de avond ervoor in de diepvries. Haal de fles er vlak voor de picknick uit en knijp voor het eten/drinken een paar keer in de fles om de slush een beetje te crunchen. Nog feestelijker met een rietje. Om het een beetje gezonder te maken, kun je de fles ook vullen met sap.

Tip: Zorg dat je een paar flesjes van deze slush al in de diepvries hebt liggen. Als het dan ineens picknickweer is, liggen ze al klaar.

Heb je de smaak te pakken? Ga voor meer recepten en andere DIY-ideeën naar Kidsweek.nl/knutselen!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons op FacebookWhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

lekker bij de picknick en gezond

Wow wat een lekkere dingen allemaal
Die kan ik nu lekker gaan maken en op smullen
Mmmmmm... Oeps Duimomhoog Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.