'Sport en rekenen gaan niet samen'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

stelling charlotte3‘Daar rent nummer 2x2+2 over het veld. Hij schiet de bal naar (6x5-4)/2. (6x5-4)/2 rent naar het doel van de tegenpartij en hij… scoort!!!’ Kun jij je voorstellen dat je dit hoort bij een voetbalwedstrijd? Het klinkt nogal moeilijk. Toch draagt het Roemeense voetbalelftal sinds kort geen nummers meer op hun rug, maar rekensommen.

Leuker rekenen
Aanvoerder Vlad Chiriches draagt nu 2x2+2 in plaats van 6 en spits Claudiu Keseru heeft zijn jack met nummer 13 ingeruild voor een jasje met (6x5-4)/2 achterop. Het is een idee van de Roemeense voetbalbond en een uitgever van schoolboeken. Zij willen rekenen leuker maken door sommen en voetbal te combineren. Daar hoort ook nog een rekenboek met sommen over voetbal bij.

Nergens aan denken
Nu staan de sommen alleen nog op de Roemeense trainingspakken. Maar stel dat de nummers straks ook tijdens de wedstrijd vervangen worden door ingewikkelde wortels, breuken en tafels. Voordat je dan hebt uitgerekend welk nummer er staat, heeft iemand anders al de bal. Bovendien zijn rugnummers heel belangrijk voor voetballers en hun fans. Iedereen herinnert zich Johan Cruijff als nummer veertien.

Roemeense rekensommen voetbal ANP 43405378 EPA
Deze Roemeense kinderen dragen de shirts met de rekensommen al (Foto EPA)

Moeilijk hinkelen?
En waar houdt het dan op? Straks kun je niet meer normaal hinkelen, maar moet je sommen oplossen voordat je verder mag springen! Sporten is juist zo fijn, omdat je dan niet aan school hoeft te denken. Even je gedachten op nul zetten en lekker tegen een bal schoppen, een rondje rennen of over een touwtje springen. Dat moet zo blijven!

Stelling: Sport en rekenen gaan niet samen

LuukLuuk (8): Eens
‘Ik heb een beetje een hekel aan rekenen. Het duurt lang om sommen op te lossen. Misschien helpen de rugsommen. Toch lijkt het me geen goed plan. Als het te lang duurt om uit te rekenen, is de bal al gespeeld of heeft de tegenstander gescoord.’

IsaIsa (10): Eens
‘Volgens mij word je door die rugsommen afgeleid van de wedstrijd. Straks wordt er een belangrijk doelpunt gescoord als je net een som uitrekent. Sport is juist fijn als vrije tijd. Dan ben je niet bezig met school, maar met iets wat je leuk vindt.’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind hetnergens voor nodig Vraagtzichaf

dat gaat inderdaad niet samen Rentweg

dat gaat inderdaad niet samen Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.