Foto: ANP

Sporten is gezond, maar sportkantine niet

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

Een banaan of gezonde boterham is op een sportclub bijna niet te krijgen, bitterballen of ander ongezond eten wel. En op veel sportclubs mag gerookt worden blijkt uit nieuw onderzoek.

De NOS vroeg aan meer dan 2.000 sportclubs in Nederland hoe gezond het bij hen is. Mag er bijvoorbeeld langs de lijn gerookt worden? En wat kun je kopen in de sportkantine?

Roken

Wat bleek? Roken mag nog bij drie van elke vier clubs. Alleen atletiekverenigingen zijn strenger, daar mag maar bij één van de vier clubs worden gerookt. Veel ouders zijn voor een rookverbod, maar er zijn ook mensen die vinden dat iedereen zelf mag beslissen of hij rookt of niet. 

Alcohol

In veel kantines wordt wel alcohol verkocht, blijkt uit het onderzoek. Al mogen mensen dat vaak niet meenemen naar het veld, ook niet als ze alleen komen kijken.

Friet en bitterballen

Fruit is vaak niet te koop in de kantines, zeker niet bij voetbalclubs. Maar vet eten is er genoeg. Sommige mensen vinden dat dat anders moet. Maar een voetbalclub zegt dat mensen juist iets ongezonds willen eten na het sporten, omdat ze tijdens het sporten al gezond bezig zijn. Toen de club wel gezond eten verkocht, wilde bijna niemand dat kopen.

Wat eet jij het liefst na het sporten? Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Getest: tussendoorrepen of Wat zegt jouw drol over je gezondheid?.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik eet het liefst na het sporten een stukje fruit

Helemaal top!!

ik vind dat roken aan de kant verboden moet worden , maar je moet wel zelf de keuzen kunnen maken tussen wat je koopt in de kantine of het nou gezond is of niet

Een Friese vlag breaker

Ik hou ervan om soms een lekker zoet drankje te nemen na hockey of paardrijden maar een appel en een koud glas water wordt ik ook blij van.
Duimomhoog Duimomhoog Juichen Juichen

Ik vind dat je gezond moet eten na het sporten. Als je na het sporten bijvoorbeeld een bakje bitterballen pakt kun je eigenlijk weer gaan sporten om die calorieën weg te werken.

kleine frisdrank

Vraagtzichaf Blij Duimomlaag Juichen Oeps Rentweg Duimomhoog lol dax reageert weer wat

ik vind het wel erg.

na het sporten kan best

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.