Instagram diegomentrida

Sportieve atleet wacht op rivaal en verliest

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een bijzonder sportieve actie in Spanje. Daar besloot een Spaanse atleet tijdens een wedstrijd op zijn rivaal te wachten. Hierdoor liep hij zelf de medaille mis, maar is hij een heleboel fans rijker. 

De sportieve daad vond plaats tijdens de Spaanse Santander Triathlon. Daar rende Diego Méntrida lange tijd achter zijn Britse tegenstander James Teagle aan. Maar vlak voor de finish vergist Teagle zich, waardoor hij tegen een dranghek aan rent. Méntrida haalt hem vlug in, maar bedenkt zich onmiddellijk. Hij besluit op hem te wachten, waardoor Teagle hem uiteindelijk weer inhaalt en eerder over de finish komt. Hierdoor weet de Britse atleet alsnog een bronzen medaille te bemachtigen.

Viral

De sportwedstrijd was vorige week, maar deze week gaat de video over de twee atleten ineens viral. Veel mensen reageren enthousiast op de actie. 'Je bent een geweldig mens', schrijft een van zijn volgers onder de video op Instagram. Méntrida vindt het zelf niet zo’n heldendaad: ‘Ik heb dit van kleins af aan geleerd van mijn ouders en sportclub’, laat hij weten. ‘Hij verdiende het.' 

Bekijk hier de video:

Anderen lazen ook: Man bouwt eigen sportschool van hout. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.