Foto: ANP

Sprinkhanen mogen op het menu

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Als tussendoortje of bij het avondeten: de kans is groot dat je binnenkort meer mensen op sprinkhanen ziet knabbelen. Die eiwitbommetjes zijn in Europa nu goedgekeurd als ingrediënt.

Meelworden mochten al verkocht worden en ook sprinkhanen kun je binnenkort eens gaan proeven. Een Nederlands bedrijf wilde dat graag en vroeg daarom toestemming aan de Europese Commissie, die daar in Europa over gaat. En die vraag werd goedgekeurd.

Beter voor milieu

Veel andere mensen zien graag een knapperige sprinkhaan ook op hun bord liggen. De dieren zitten namelijk vol belangrijke stoffen en kunnen daarom makkelijk gegeten worden in de plaats van vlees. En ze zijn ook nog eens veel beter voor het milieu. De sprinkhaan kan (zonder pootjes en vleugels) in zijn geheel gegeten worden, maar je kunt 'm ook in vermalen, gedroogd of in stukjes een gerecht verwerken.

Dat mocht toch al?

Toch zal dit niet de eerste keer zijn dat je over deze eiwitrijke hapjes hoort. De knapperige dieren worden in veel landen buiten Europa namelijk al gretig gegeten. En in Nederland mocht dat in 2014 al even tijdelijk. Er kwam toen een lading naar Nederland, waardoor je ze al even in sommige supermarkten kon kopen.

Anderen lazen ook: Sprinkhanenplaag: hoe kunnen ze zó veel vernielen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook