Foto: AFP

Sri Lanka rouwt na aanslagen paasdagen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Een zwarte Eerste Paasdag voor Sri Lanka. In het Aziatische land werden meerdere aanslagen gepleegd. Er vielen meer dan 250 slachtoffers en nog eens vijfhonderd mensen raakten gewond.

Terroristen lieten bommen afgaan in drie volle kerken en in drie hotels op verschillende plekken. Ook bij een dierentuin in de hoofdstad Colombo was het raak en er was een explosie in een woonwijk. Het dodental van de aanslagen blijft oplopen. 

Daders

Het geweld van zondag was gericht op christenen en westerse toeristen. Terreurbeweging Islamtische Staat (IS) heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslagen opgeëist. Inmiddels zijn 58 mensen opgepakt die geholpen zouden hebben met de aanslagen. Sri Lankanen vragen zich af of de aanslagen niet te voorkomen waren. De politie heeft namelijk van tevoren gewaarschuwd dat er zulke plannen waren. Daar is te weinig mee gedaan. De regering onderzoekt nu waar het precies is misgegaan. 

Onrust 

Sri Lanka betekent letterlijk ‘mooi eiland’ en is populair bij toeristen. Ook bij Nederlanders. De meeste Sri Lankanen zijn boeddhistisch. Er leven ook hindoes, moslims en christenen. Tot tien jaar geleden was er veel onrust in het land, dat kwam door een gewelddadige burgeroorlog. Die is inmiddels voorbij en de laatste jaren was het redelijk rustig. Wel waren er soms nog spanningen tussen de verschillende bevolkingsgroepen.

Anderen lazen ook: Wat doe je als je schrikt van naar nieuws?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps