standbeeld zlatan

Standbeeld stervoetballer Ibrahimovic verwijderd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Het standbeeld van de Zweedse topvoetballer Zlatan Ibrahimovic in Malmö is zondag weggehaald. Dat gebeurde nadat het beeld opnieuw was vernield. 

Het bronzen beeld van de spits werd sinds de plaatsing (op 8 oktober, red.) al meerdere keren kapot gemaakt. Eind december werd bijvoorbeeld al de neus van het beeld gezaagd. En afgelopen weekend trokken vernielers het beeld van het onderstel.

Verf

De vandalen zaagden vlak boven de voeten het kunstwerk af en duwden het beeld omver. Ook trokken ze een shirt aan met de tekst Zweden en schreven met verf op de grond dat het beeld weg moest. 

Aartsrivaal

Waarschijnlijk hebben supporters van Malmö FF het beeld van de Zweedse voetballer kapotgemaakt. Ibrahimovic nam vorig jaar 25 procent van de aandelen over van aartsrivaal Hammarby IF. Daar zijn de supporters van Malmö FF - op zijn zachtst gezegd - niet blij mee, ze zien het zelfs als hoogverraad.

Helemaal weg

Na eerdere vernielingen werd al een hek om het beeld heen gezet. Dat had weinig zin. Zondagochtend was dat hekwerk compleet verwoest doordat het 3,5 meter hoge beeld erop was gevallen. Omwonenden vonden dat het beeld maar helemaal weggehaald moet worden. En dat is nu dus ook gebeurd.

Anderen lazen ook: Grootste standbeeld van Europa komt in België.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ibrahimovic is mijn grote voorbeeld waarom zou je het doen

Echt raar. Zoiets doe je toch niet! Duimomlaag

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps