Steeds meer kinderen naar de Kinderombudsman

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nienke Blokhuis
Nienke
Blokhuis

De telefoon van de Kinderombudsman stond vorig jaar regelmatig roodgloeiend. Het aantal kinderen dat om advies vroeg is in 2016 namelijk verdubbeld. 

Maar liefst 327 kinderen zochten vorig jaar contact met de Kinderombudsman. Dat deden ze omdat ze ergens hulp bij nodig hadden, of gewoon iets wilden vragen, of een klacht hadden. Maar vooral de ouders hingen vaak aan de lijn; opa’s en oma’s belden ook wel eens. In totaal is Kinderombudsman in 2016 3286 benaderd.

Jeugdzorg, school en scheidingen

De meeste vragen en klachten gingen over jeugdzorg. Bijvoorbeeld over gezinsvoogden die op kinderen moeten letten als hun ouders niet genoeg voor hen kunnen zorgen. Veel andere vragen gingen over school en scheidingen tussen ouders.

Nieuw jaar

Het was het eerste jaar voor Ombudsman Margrite Kalverboer. Ze is blij dat zoveel kinderen haar en haar organisatie hebben gevonden. Ook dit jaar is ze weer hard aan het werk. Zo wil ze ook kinderen op Bonaire, Saba en Sint Eustatius onder de aandacht brengen. Veel kinderen hebben daar last van armoede. Ook begint ze met gesprekken met Groningse kinderen, over de invloed van de aardbevingen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps