Voetbal steeds populairder onder meisjes

Steeds meer meisjes op voetbal

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

Voetbal, da's alláng geen jongenssport meer! Steeds meer meisjes trekken hun kicksen aan en worden lid van een voetbalclub. Al zijn er twee sporten nog altijd populairder...

In tien jaar tijd zijn er bijna twee keer zoveel vrouwen gaan voetballen. Dat rekende het Mulier Instituut uit. Vooral meisjes onder de achttien besloten om op voetbal te gaan.

In totaal zijn er nu zo'n 85.000 meisjes lid van een voetbalclub. Een heleboel dus! Al zitten er nóg meer meisjes op gymnastiek: dat is de populairste sport onder meisjes. Gevolgd door hockey, op de tweede plek!

Waarom steeds meer meisjes op voetbal gaan? Mogelijk komt het omdat steeds meer clubs ook meisjesvoetbal aanbieden. Dan hoeven meisjes niet meer met de jongens mee te doen. 

Het balletje is ook gaan rollen doordat het Nederlandse vrouwenelftal het de afgelopen jaren goed doet. Wist je dat deze zomer het EK Vrouwenvoetbal in Nederland wordt gehouden? En Oranje doet mee! Daar kunnen de mannen nog wat van leren...

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweekkrant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik ben een meisje en ik zit op voetbal. Met een meisjesteam. Ik heb vandaag gewonnen met 2-1 van een gemixt team.

Mijn club in Hurlstone Park (Australië) heeft jongens en meiden teams. Wij hebben helemaal geen gemixt teams! Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.