Robot

Steeds meer robots aan het werk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Hartstikke handig: ze zijn nooit ziek en werken 24 uur per dag. Robots die mensenwerk doen. Vroeger was dat best bijzonder, maar tegenwoordig komen ze overal ter wereld voor. 

In Italië is er nu bijvoorbeeld een robot die pakketjes rondbrengt. Op twee wielen beweegt hij zich door nauwe straatjes en over smalle stoepen met gemiddeld zes kilometer per uur. Op fietspaden kan-ie meer tempo maken. Daar haalt hij wel twintig kilometer per uur. In het filmpje hieronder zie je hoe de robot paaltjes en stoepranden behendig uit de weg gaat.

 

Robocop

Alleen trapjes, die komt pakjesrobot niet op. Zijn uitvinders proberen daar nog iets op te vinden. Pakketjes bezorgen is niet de enige werk dat robots van mensen overnemen. Sinds vorig jaar werkt in Dubai een politie-robot, een echte Robocop. Hij kan achter boeven aan en deelt ook parkeerboetes uit. Op zijn borst zit een scherm. Daarop kunnen mensen een misdaad melden of een boete betalen.

Ober

Aan de andere kant van de wereld, in een restaurant in de Chinese stad Harbin, werken wel twintig robots. Ze bakken friet, koken rijst, bedienen de klanten én zingen ook nog voor je terwijl je eet.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Turnende robot en Nieuw in Dubai: robot als politieagent.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.