De trein

Steilste spoorlijn ter wereld geopend

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het lijkt op een attractie in een pretpark, maar dat is het niet. In Zwitserland is deze week de steilste spoorlijn ter wereld geopend. De kabeltrein op de Stoosbahn gaat zelfs een stukje recht omhoog!

De trein die over het steile spoor rijdt, lijkt zó uit een sciencefictionfilm te komen. In vier ronde cabines, die stuk voor stuk lijken op een groot hamsterrad, rijden reizigers omhoog. Om ervoor te zorgen dat je niet van je stoel valt, draaien de cabines mee. Daardoor zit je altijd horizontaal en merk je er niks van dat trein zo steil omhooggaat.

Dure klus

De trein vervangt een oudere kabelbaan uit 1933. De makers hebben er veertien jaar over gedaan om de nieuwe spoorlijn aan te leggen en dat was een dure klus van maar liefst 44,6 miljoen euro. De trein brengt mensen uit het dorpje Schwyz naar het bergdorpje Stoos. Mensen gaan daar graag naartoe om te skiën of te wandelen. Als je na vier minuten uitstapt, sta je zevenhonderd meter hoger dan bij vertrek. Voor wie nog hoger wil, kan in een van de vele skiliften in Stoos stappen.

Ben je benieuwd hoe de lift eruit ziet? Dat kun je in het filmpje hieronder bekijken.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Superluxe trein tuft door Japan.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

wat leuk dat de steilste spoorlijn ter wereld er is wat leuk ik ga daar ook naar toe

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.