Jij&Ik War Child 2017

Stella (10) en haar vader winnen tv-show Jij&Ik

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

In de show op NPO1, waarin geld werd opgehaald voor kinderen in oorlogslanden, zongen de twee het nummer Scars to your beautiful van Alessia Cara. 

Vader David: 'Dit is echt geweldig. Wat bizar. Prachtig om al die enthousiaste reacties in de zaal te zien. En dan te bedenken dat we alleen maar een liedje hebben gezongen. We zijn er helemaal stil en emotioneel van.'

Staande ovatie

In Jij&Ik gingen woensdagavond zes kinderen, samen met hun vader of moeder, de strijd met elkaar aan voor War Child. Het publiek had de taak om elk optreden te beoordelen met een staande ovatie. Voor Stella en David gingen de meeste mensen staan en dus wonnen zij het programma.

Kinderen helpen

Maar daar ging het eigenlijk niet om. Met het programma wilde War Child aandacht vragen voor de speciale band tussen ouder en kind omdat die voor kinderen in een oorlogsgebied niet gewoon is. Nou, dat is gelukt: met alle donaties door mensen thuis kunnen 4378 oorlogskinderen extra worden geholpen.

Blij met alle steun

Presentator Marco Borsato is hartstikke tevreden. 'Wat ben ik trots op alle kinderen en hun ouders en wat is samen zingen toch ontroerend. Muziek maken verbindt. Dat zien we ook dagelijks in het werk van War Child. Ik ben heel erg blij met de steun van het Nederlandse publiek voor ons belangrijke werk. Samen halen we de oorlog uit het kind.'

Heb je de uitzending niet gezien? Hier kun je 'm terugkijken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook