Kidsweek

Stelling: Alleen sterren voor restaurants die ook leuk zijn voor kinderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Ik was vroeger dol op Chinese restaurants, want daar hadden ze kroepoek en cola. Naar dure plekken gingen mijn ouders niet vaak. Ik vond ze ook maar eng, alsof je daar als kind niet mocht zijn. Aan dit soort poep-chique restaurants zijn deze week Michelin-sterren uitgereikt. Die worden elk jaar uitgedeeld aan tenten die bijzonder lekker eten maken en het ook supergoed weten te serveren. De meeste restauranteigenaren doen een moord voor zo’n ster (of meer). Want het zorgt voor aanzien én (in normale tijden) voor een hoop klanten.  

Kinderbril 

Wie die Michelin-sterren uitdelen? Anonieme inspecteurs. Die letten op een hele hoop ingewikkelde dingen, zoals de ‘persoonlijkheid van de keuken’. Maar waar niét op gelet wordt, is of zo’n restaurant ook leuk is voor kinderen. Een gemiste kans, als je het mij vraagt. Eigenlijk zou elke sterren-inspecteur op pad moeten met minstens één kind. Dat kijkt dan of de bediening ook aardig is voor kinderen. Of er een kindermenu is waarop wat anders staat dan die eeuwige frikandel of pannenkoek. Met genieten van bijzonder eten kun je wat mij betreft niet vroeg genoeg beginnen. Waarschijnlijk maak je dan ook gezondere keuzes.  

Stelling: Alleen sterren voor restaurants die ook leuk zijn voor kinderen! 

Wessel (9): Eens 

‘Ik vind dat het belangrijk dat kinderen ook in chique restaurants terecht kunnen. Dat ze met een fijn gevoel naar huis gaan en ze iets hebben gegeten wat ze lekker vinden.’ 

Britta (12): Oneens 

‘Ik vind niet dat restaurants die niks voor kinderen doen, nu hun ster moeten inleveren. Maar een aparte kinderjury is wél een goed idee. Zij kunnen erop letten dat je kleinere porties kunt krijgen en dat er kleurboeken zijn.

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook