Beeld: Kidsweek

Stelling: Anderen appen dat je onderweg bent, is een stom idee!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het daarmee eens of oneens?

‘Mij nie appen.’ Zo heet een nieuwe campagne van de overheid tegen appen in het verkeer. Voor het eerst is zo’n campagne gericht op de verzender van berichtjes. Zij moeten jou niet appen als je in het verkeer zit, is de boodschap. En om anderen te laten weten dat jij op de fiets stapt, zou jij ze moeten appen: ‘Mij nie appen.’ Zodat ze jou niet afleiden. 

Gek advies

Los van die lelijke taalfout ‘nie’ in een overheidscampagne, vind ik het advies ook gek. Je kunt toch niet steeds al je contacten appen dat je op de fiets stapt? Ik denk dat mijn vrienden gek van me zouden worden. ‘Jahaaa, Govrien. Fijn voor je dat je wéér op de fiets stapt.’ Zelf moet ik er ook niet aan denken dat iedereen mij steeds appt dat ze op de fiets of in de auto stappen. Zo stopt je telefoon toch nooit meer met bliepen? Over afleiding gesproken.

Gewoon op stil

De verantwoordelijkheid voor appen in het verkeer ligt bij de ontvanger, vind ik. Je kunt je telefoon toch even op stil zetten als je op de fiets stapt? Of hem gewoon in je tas laten zitten totdat je bent aangekomen? Hoe moeilijk kan het zijn?

Stelling: Anderen appen dat je onderweg bent, is een stom idee!

Eloise (10): oneens
‘Ik vind de campagne wel een goed idee. Als je steeds “ting ting” hoort, word je afgeleid. Maar het is makkelijker om je telefoon even op stil zetten als je op de fiets stapt. Dat doe ik zelf ook altijd.’

Tomas (10): eens 
‘Ik zou denken dat je je richt op degene die het bericht ontvangt. Je kunt toch niet iedereen appen dat je op de fiets zit? Misschien kun je je WhatsApp-status wel even aanpassen als je op de fiets stapt. Maar je kunt ook je telefoon op stil zetten.’

Anderen lazen ook: Stelling: weg met gelblasters.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook