Stelling Henrike

Stelling: Blijf af van grote kinderhelden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Henrike van Gelder
Henrike
van Gelder

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het daarmee eens of oneens?

Ik werd helemaal warm van binnen toen ik deze week hoorde dat er een nieuwe bioscoopfilm van Winnie de Poeh komt. Dat sullige beertje dat altijd honger heeft, zichzelf niet al te slim vindt, maar ondertussen grote levenswijsheden vertelt, is een van mijn helden. Maar wat blijkt? Het is helemaal niet die lieve Poeh-beer die de hoofdrol speelt in deze film. Het is een horror-Poeh die wraak komt nemen op degene die hem heeft weggedaan: zijn mensenvriend Janneman Robinson. Dit wraak-verhaal past helemáál niet bij de lieve beer die niet altijd snapt wat er gebeurt, maar er wel altijd op vertrouwt dat het goed komt.

Smakeloos

Hoe kan het dat een filmmaker de wereldberoemde knuffelbeer zomaar mag veranderen in een doodenge moordenaar? Dat zit zo: Poeh werd honderd jaar geleden bedacht en na die periode vervallen de rechten van de eigenaar, in dit geval Disney. En dan mag iedereen er dus mee aan de haal. Het inzetten van dit soort lieve karakters in een horrorfilm vind ik smakeloos. Maar ik vind sowieso: blijf met je vingers van deze grote kinderhelden af! Ook met Halloween. Dan zit ik ook niet te wachten op een Assepoester met een bijl door haar hoofd voor de deur of Buurman en Buurman met afgehakte handen die komen trick or treaten. Het is extra eng bij een figuur dat normaal juist lief of grappig is.

Stelling: Blijf af van grote kinderhelden!

Mare (11): oneens

‘Ik vind het wel grappig. Van Peppa Big zijn ook enge filmpjes. Van een big die je achtervolgt of klappen geeft met een knuppel. En dat is best eng. Maar van mij mag het, zolang kleine kinderen het niet te zien krijgen.’

Tomas (10): eens

‘Ik vind dit wel erg heftig. Want als kleine kinderen Winnie de Poeh heel leuk vinden en hem gaan googelen, kunnen ze zomaar een trailer van de horrorfilm tegenkomen en daarvan schrikken. Misschien krijgen ze dan wel nachtmerries.’

Anderen lazen ook: Stelling: twee keer gewonnen? Dan doe je even niet meer mee

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook