Foto: Kidsweek

Stelling: BN’ers moeten stoppen met excuusvideo’s

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Heb jij ‘m gezien? De excuusvideo van Lil Kleine? Met pruilende lip zegt hij sorry voor z’n slechte gedrag. De rapper kwam onlangs negatief in het nieuws omdat hij zijn vriendin had mishandeld. Hij ziet nu in dat hij slecht bezig was en vertelde zijn Insta-volgers dat hij in Thailand hard aan zichzelf werkt. En dat hij iedereen heel erg mist… Een dag later kwam ook zangeres Glennis Grace met een excuusvideo. Ook zij zei sorry voor het geweld dat ze pas geleden heeft gebruikt. Zij had in een supermarkt stennis staan schoppen nadat haar zoon daar was weggestuurd.   

Geloofwaardig 

Zowel Lil Kleine als Glennis Grace hopen met deze video’s natuurlijk op een beetje begrip van hun fans. Sommigen gaven die ook. Ze vonden het fijn om sorry te horen, want ook zij waren gekwetst door hun idool. En door de fout te bekennen, vonden velen deze sterren ook een stuk menselijker overkomen. Maar sorry hoor, maar ik vind zo’n excuusvideo helemaal niets. Volgens mij maken BN’ers die alleen maar om weer even positief in het nieuws te komen en hun imago op te vijzelen. Met echt spijt heeft dit toch niets te maken? En wat heb ik nou aan zo’n filmpje? Ze kunnen beter sorry zeggen tegen de mensen die ze écht hebben geraakt.  

Stelling: BN’ers moeten stoppen met excuusvideo’s 

Lulu (11): Oneens 

‘Het is altijd goed om je excuus aan te bieden als je iets fout hebt gedaan of mensen hebt teleurgesteld. Als ik beroemd was, zou ik ook een excuusvideo maken. Ik zou namelijk niet weten hoe ik anders mijn spijt moest delen.’ 

Valerie (10): Oneens  

‘Ik vind het belangrijk dat een BN’er die iets fout heeft gedaan een excuusvideo maakt. Het maakt helemaal niet uit of het voor de aandacht is. Als je niets van je laat horen, weet ook niemand dat je er spijt van hebt. Dan heeft niemand begrip voor je.’   

Anderen lazen ook: Je kunt best vrienden zijn met een vreemde.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook