stelling Bouwien over Bevrijdingsdag
Stelling

Stelling: Bouwien over Bevrijdingsdag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Ben jij morgen vrij? Dan bof je. Mijn collega’s Sandra, Jelger en Lisette zitten gewoon te zwoegen op de redactie. Net als jouw ouders misschien. En een heleboel andere volwassen Nederlanders. Want voor de meeste werkende mensen is 5 mei maar eens in de vijf jaar een vrije dag.

Belangrijk

Stom, zeggen steeds meer Nederlanders. Deze week bleek uit een onderzoek dat maar liefst zeven van de tien volwassenen elk jaar vrij wil zijn op Bevrijdingsdag. Terecht, vind ik. Want op 5 mei vieren we iets hartstikke belangrijks. Iets dat écht iedereen in Nederland aangaat. Namelijk dat hier geen oorlog meer is. Dat we een vrij land zijn!

Ruilen

Maar vrije dagen kosten geld. Dat snap ik heus wel. Als niemand in Nederland werkt, verdienen we amper euro’s. Daarom wil ik best een vrije dag inleveren. Goede vrijdag, bijvoorbeeld. Of Tweede Pinksterdag. Want we hebben al Pasen. En Hemelvaart. En een eerste Pinksterdag. En o ja: óók nog twee Kerstdagen. Iedereen moet de vrijheid vieren. Ook je ouders. En Sandra, Charlotte, Jelger en Lisette.  

Stelling: Iedereen vrij op 5 mei!

stelling Bouwien over Bevrijdingsdag

Naam: Job
Leeftijd: 10
Eens
‘Natuurlijk moeten alle mensen vrij zijn morgen. Het is Bevrijdingsdag. Dat is belangrijk, toch? Daar moet iedereen bij zijn. Mijn moeder heeft een vrije dag moeten opnemen van haar werk. Wat ik zelf ga doen die dag? Eh, dat weet ik eigenlijk nog niet!’
Naam: Wiep
stelling Bouwien over BevrijdingsdagLeeftijd: 10
Eens
‘Het is wel zo eerlijk dat iedereen vrij kan zijn op Bevrijdingsdag. Het is ook wel iets dat we moeten vieren! Mensen die wel willen werken, mogen dat natuurlijk zelf weten. Maar ik vind dat iedereen de kans moet krijgen om dan vrij te kunnen zijn.’

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

helemaal mee eens het is belanrijk

ik ben er mee eens iedereen moet vrij zijn in bevrijdingsdag moet ik julie een tip geven weten julie ook waarom bevrijdingsdag er is om dat er in 5 mei de dag was dat de laatste dag was van de tweede wereldoorlog en dus daarom was het ook op 5 mei

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.