Caroline Koster

Stelling: Carolien over mediteren op school

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Carolien
Carolien
Plasschaert

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Papier prikken, de gang op of kauwgom krabben. Er zijn heel wat manieren om druktemakers op school te straffen. Op een basisschool in de Amerikaanse stad Baltimore moeten leerlingen sinds kort iets héél anders doen als ze zich misdragen. Ze moeten op een matje gaan zitten, hun ogen dichtdoen en aan helemaal niets proberen te denken. Dat doe je door muisstil te zijn en heel goed te letten op je ademhaling. Adem in, adem uit. Adem in, adem uit. Mediteren heet dat. 

Volgens de Amerikaanse school worden de wildste leerlingen er rustig van. ‘Het is geweldig’, jubelde een medewerker tegen een Britse krant. Sinds de proef in Baltimore werd ingevoerd zijn er minder leerlingen van school gestuurd.

Met de hele klas
Zelf mediteer ik ook weleens en het werkt écht. Het voelt in het begin een beetje gek en het is nog best lastig om aan niks te denken. Maar als je het een paar keer hebt geoefend wordt het steeds makkelijker. Drukke kinderen laten mediteren vind ik een superidee. Wel onder goede begeleiding, natuurlijk. Wat mij betreft mogen ze op alle scholen een uurtje per week gaan mediteren. Niet alleen de druktemakers, maar gewoon de hele klas tegelijk. Want het is voor iedereen goed om eens een uurtje helemaal tot rust te komen!

Stelling: Weg met uilencafés!

Jolijn (10): eens
jolijn foto‘Een kattencafé, daar heb ik geen problemen mee. Die dieren zijn gewend om met mensen om te gaan. Net als honden. Een hondencafé vind ik daarom best een goed idee, het zijn mijn lievelingsdieren. Maar uilen horen daar niet gehouden te worden. Die leven in het bos, hebben niets met mensen te maken en moeten lekker slapen overdag.’

Lasse (10): eens
lasse‘Ik zou nooit naar een dierencafé gaan. Ten eerste omdat wij al twee katten als huisdier hebben. Verder vind ik het gewoon zielig. Beesten horen niet thuis op zo’n plek. En een uilencafé, daar zou ik al helemáál niet naartoe gaan om wat te drinken. Waarom niet? Omdat ik het geen leuke beesten vind, ha ha.’

 

 

Ben jij het eens of oneens met deze stelling? Geef hier je mening!

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook